Talerze z trzciny cukrowej

Talerze z trzciny cukrowej

Ekologiczne, jednorazowe talerze z trzciny cukrowej to doskonała propozycja dla osób prywatnych, a także przedsiębiorców z branży gastronomicznej. Wysokiej jakości naczynia sprawdzają się znakomicie w firmach cateringowych, restauracjach, kawiarniach, food truckach, barach lub innych lokalach.
 

Duży wybór talerzy z trzciny cukrowej

Nasz asortyment obejmuje różne modele talerzy z trzciny cukrowej. Naczynia biodegradowalne są dostępne w kilku wielkościach, co pozwala na łatwe dopasowanie produktu do rozmaitych potrzeb i wymagań. Proponujemy talerze prostokątne, kwadratowe i okrągłe, półmiski owalne oraz talerze dzielone na trzy części.
Dostępne artykuły wykonano w 100% z naturalnej trzciny cukrowej. Nie zawierają żadnych dodatkowych składników. Są nieszkodliwe dla środowiska, a także dla zdrowia człowieka. Posiadają niezbędne certyfikaty i atesty poświadczające, że spełniają normy pozwalające na kontakt z żywnością.
Oferowane talerze można przechowywać w lodówce i zamrażarce, a także podgrzewać w piekarniku i kuchence mikrofalowej. Artykuły cechują się dobrą trwałością oraz odpornością na wysokie temperatury. Nadają się do podawania zarówno gorących, jak i zimnych dań. Talerze w żaden sposób nie wpływają na zapach albo smak jedzenia. Trzcina cukrowa to materiał w pełni naturalny, który nie obniża jakości żywności.
Stosowanie talerzy z trzciny cukrowej to polecany wybór dla firm budujących wizerunek świadomych ekologicznie oraz dla wszystkich tych, którym dobro naszej planety nie jest obce.
 

Talerze z trzciny cukrowej alternatywą dla plastiku

Praktyczne talerze z trzciny cukrowej to polecana alternatywa dla talerzyków plastikowych bądź papierowych. Są produkowane z bagassy, czyli pozostałości po tłoczeniu trzciny w celu pozyskania cukru. Jeszcze parę lat temu powstała w ten sposób pulpa była spalana, a obecnie jest z powodzeniem wykorzystywana do produkcji talerzy oraz innych naczyń jednorazowych.
Ekologiczne talerze z trzciny cukrowej są stabilne i sztywne. Nie uginają się pod wpływem nałożonych potraw, ani nie zmieniają ich smaku oraz aromatu. Można je bez obaw przechowywać w lodówce, a także używać do podgrzania jedzenia w kuchence mikrofalowej. Naczynia nie chłoną wilgoci nawet przez kilkanaście godzin, a także nie nasiąkają tłuszczem.
Wysokiej jakości talerze są kompostowalne, co oznacza, że można je wyrzucić do odpadów BIO albo na kompost, gdzie zamienią się w hummus używany w pracach ogrodowych. Naczynia są też biodegradowalne, dzięki czemu rozkładają się całkowicie w czasie ok. 6 miesięcy, a w sprzyjających warunkach otoczenia – nawet w kilka tygodni.
Zapisz się do naszego Newslettera

Aby otrzymywać informacje o promocjach i nowościach w naszym sklepie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Polityka prywatności

Zamknij