W sklepie Biowid.pl oferujemy praktyczne naczynia z otrąb pszennych. Są one dostępne w różnych kształtach i wielkościach. Proponujemy tradycyjne talerze o średnicy 20 cm, 24 cm lub 28 cm, a także półmiski oraz miski głębokie. Wysoką jakość oraz bezpieczeństwo stosowania naczyń z otrąb pszennych potwierdzają odpowiednie atesty oraz certyfikaty. Spełniają one wymagania wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością EN 13432 oraz ASTM 6499.
Naturalne naczynia z otrąb pszennych
Miski i talerze otrębowe zostały wyprodukowane z naturalnych, spożywczych otrąb z pszenicy, dzięki czemu nadają się do spożycia po wykorzystaniu. Do ich wytworzenia nie użyto żadnych szkodliwych lub niebezpiecznych substancji. Artykuły są także w pełni kompostowalne. W przeciwieństwie do naczyń z plastiku, w naturalnych warunkach zewnętrznych modele te rozkładają się w czasie zaledwie 30 dni.
Jednorazowe naczynia otrębowe cechują się wysoką wytrzymałością i stabilnością. Są odporne na wysokie temperatury. Nadają się zarówno do ciepłych, jak i zimnych potraw, a także dań tłustych i oleistych. Można w nich podawać m.in. zupy, kasze, makarony czy gulasz. Znakomicie utrzymują temperaturę dań. Można je stosować w kuchenkach mikrofalowych oraz piekarnikach.
Jadalne talerze z otrąb są szczególnie polecane w gastronomii, ale sprawdzą się też do zastosowań prywatnych. Z naczyń z otrąb pszennych można z powodzeniem korzystać w domu, na pikniku, w barze czy restauracji. W przypadku dłuższego kontaktu z potrawą produkty mogą nieznacznie przeniknąć zapachem otrąb. Nie wpływają na smak produktów.
Jednorazowe naczynia otrębowe cechują się wysoką wytrzymałością i stabilnością. Są odporne na wysokie temperatury. Nadają się zarówno do ciepłych, jak i zimnych potraw, a także dań tłustych i oleistych. Można w nich podawać m.in. zupy, kasze, makarony czy gulasz. Znakomicie utrzymują temperaturę dań. Można je stosować w kuchenkach mikrofalowych oraz piekarnikach.
Jadalne talerze z otrąb są szczególnie polecane w gastronomii, ale sprawdzą się też do zastosowań prywatnych. Z naczyń z otrąb pszennych można z powodzeniem korzystać w domu, na pikniku, w barze czy restauracji. W przypadku dłuższego kontaktu z potrawą produkty mogą nieznacznie przeniknąć zapachem otrąb. Nie wpływają na smak produktów.